Tag: γη

Πολλές γλυκές συνταγές της Άνδρου, όπως αυτό το εκμέκ κανταΐφι, προέρχονται από νεαρά κορίτσια που δούλεψαν σε σπίτια της Σμύρνης και της Πόλης κι επέστρεψαν στο νησί νύφες με τα προικιά τους.

Μόνο κουβερτούρα και κεράσια έχει αυτό το γλυκό, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Είναι σοκολατένιο, είναι φρουτένιο, είναι και ελαφρύ.

Είναι καλύτερη η Κυριακή με έναν κόκορα με χυλοπίτες στο τραπέζι, με τη ντοματένια σάλτσα του, λίγη τριμμένη μυζήθρα – μια παραπάνω φροντίδα που την αξίζει η ημέρα.

Ένα ανοιξιάτικο πιάτο είναι αυτό το κατσικάκι, που φτιάχνουν στο Ηράκλειο με άγρια χόρτα της εποχής, αλλά και με αγκινάρες αυγολέμονο.

Ξεμείνατε από μαρμελάδα; Κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα φράουλα ετοιμάζεται στο πι και φι, το φρούτο μένει με όλο το άρωμα και τη γεύση του και άμα θέλουμε της προσθέτουμε διάφορα αρωματικά

Πώς φτιάχνουν τα ντολμαδάκια στην Κύπρο; Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς δίνει τη συνταγή για τα υπέροχα κουπέπια τους, όπως τα λένε εκεί, και είναι το κάτι άλλο.