Την είδηση που μας στεναχώρησε την διαβάσαμε στο facebook του Δημάρχου Ηλιούπολης
Την είδηση που μας στεναχώρησε την διαβάσαμε στο facebook του Δημάρχου Ηλιούπολης
Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.
Μια υπέροχη συνταγή της αείμνηστης Εύης Βουτσινά, που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε.
Ένα νόστιμο γιαχνιστό, συνταγή της αείμνηστης λαογράφου και συγγραφέα, με λίγα αλλά εκλεκτά υλικά, όπως πράσα, μανιτάρια και πατάτες.
Αυτά τα αυγά με λουκάνικα (αγριογούρουνου!) και γλυκά πράσα σε πικάντικη κόκκινη σάλτσα θα τα θυμόμαστε για καιρό.
Κόπηκε το συρματόσχοινο κι έπεσε το ασανσέρ. Με κατάγματα οι τραυματίες
Πεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ο 25χρονος κατάφερε να ξεγελάσει τη γυναίκα και να μπει στο διαμέρισμά της, με πρόσχημα ότι έπρεπε να ελέγξει τον πίνακα του ρεύματος
Όταν ο Μοναχός Επιφάνιος έγραφε για τις Πρωτοχρονιές των αναμνήσεών του στη Μακεδονία, είχε μοιραστεί με τον Γαστρονόμο και ετούτη εδώ την ξεχωριστή συνταγή για αλμυρή βασιλόπιτα με κρέας, πράσα και ξηρούς καρπούς.
Νηστίσιμο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο είναι αυτό το μαγειρευτό με πιάτο με γαρίδες Αμβρακικού και πράσα.
Με χοντρό πλιγούρι φτιάχνεται αυτή η πρασόσουπα, μια από τις άλαδες συνταγές που φτιάχνουν τις περιόδους της νηστείας στην κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη
Ζουμερά κομμάτια χοιρινού, μαγειρεμένα με φρέσκο πράσο, σιγοψήνονται για να δώσουν ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά.
«Από τώρα και στο εξής, έτσι θα φτιάχνουμε τις φακές!» αποφασίσαμε όλοι εν θερμώ μόλις δοκιμάσαμε αυτές τις αχνιστές φακές.
Με νέο νομοσχέδιο από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλάζουν τα πάντα με τα ασανσέρ στις πολυκατοικίες
Μια λίγο διαφορετική ιδέα για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά από έφοδο που έκαναν σε χώρο στο Αιγάλεω, το μεσημέρι της Τρίτης (06.02.2024) πέρασαν χειροπέδες στον 35χρονο youtuber με το προσωνύμιο «Αρχηγός»
Εξαιρετικό, παραδοσιακό φαγητό από το Καπέσοβο, χορτοφαγικό και πεντανόστιμο με χόρτα εποχής και όσπρια.
Αν ψάχνετε μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα γιορτινό κάλεσμα στο σπίτι, τη βρήκατε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.
Στην έκθεση «Περιπλανήσεις στην Ηλιούπολη» περιλαμβάνονται εικόνες που η φωτογράφος απαθανάτισε τα τελευταία δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των περιπάτων της στην γειτονιά όπου μεγάλωσε και ζει.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr