Tag: ΜΑΚΑΡΟΝ

Τα ισλί εδώ αποκτούν ακόμη πιο πλούσια νοστιμιά, με κάστανο τόσο στη ζύμη, ως αλεύρι κάστανου, όσο και με πουρέ κάστανου μέσα στη γέμιση.

Τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο γαρνίρισμα, αντί τριμμένου τυριού, προσθέτουν νοστιμιά και υφή, αλλά και τις πολύτιμες πρωτεΐνες τους σ’ αυτή την ταχινομακαρονάδα που μάθαμε να φτιάχνουμε στη μονή Αγίας Αικατερίνης.

Με μια δυνατή μυκονιάτικη λούζα και συριανό, τσουχτερό Σαν Μιχάλη φτιάχνουμε μια διαφορετική καρμπονάρα με μερικά από τα εκλεκτότερα κυκλαδίτικα προϊόντα.

Τα χερίσια μακαρόνια με λιωμένο βούτυρο και ξερή μυζήθρα είναι μια παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή.

Τούτη η μακαρονοσαλάτα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και ένα από τα πιο γευστικά σαλατοφαγητά για τις χειμωνιάτικες καθημερινές.