Την περίφημη μανιάτικη πατατοσαλάτα με πορτοκάλι και ελιές εδώ τη φτιάχνουμε λίγο διαφορετική.
Την περίφημη μανιάτικη πατατοσαλάτα με πορτοκάλι και ελιές εδώ τη φτιάχνουμε λίγο διαφορετική.
Ο λαός έλεγε, "μικρός μικρός παντρέψου, μικρός νοικοκυρέψου ή καλογερέψου", ώστε να μην μπορεί το πουλάκι "από κανάρα σε κανάρα να πετάει", και να έχουμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, οι οποίες, οδηγούν ανασφαλείς και αφελείς άντρες στο να πιέζουν τις κοπέλες να κάνουνε έκτρωση...
Ένα ιδιαίτερο «ντύμα» με βρώμη, παρμεζάνα, μπαχαρικά και μυρωδικά, για την αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων.
Τα φλωρινιώτικα κεμπάπια, που δεν λέγονται, ούτε και είναι, σουτζουκάκια, είναι αυστηρά μεζές και όχι κυρίως πιάτο. Τα σερβίρουν πάντα με κρεμμύδι ξερό, λεπτοκομμένο, πολύ μπούκοβο, μαϊντανό και μουστάρδα.
Ζεστός και παρηγορητικός ο τραχανάς –εδώ βάζουμε και ξινό και γλυκό– γίνεται με τη προσθήκη φέτας και χορταρικών ένα γρήγορο και απολαυστικό βραδινό.
Η ρεβυθοσαλάτα είναι μια πλούσια και δροσερή σαλάτα, που μετατρέπεται εύκολα σε κύριο γεύμα με την προσθήκη τυριού, αλλαντικού ή παστού ψαριού.
Πεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το πανταχού παρόν κύμινο στις μαγειρικές του όρους Σινά το βρίσκουμε κι εδώ μαζί με αρκετό σκόρδο και δροσερές μυρωδιές άνηθου και μαϊντανού.
Γεύση παλιάς Αθήνας έχει αυτή η γαλόπιτα, μια γιορτινή τάρτα με γαλοπούλα και μανιτάρια, εμπνευσμένη από συνταγή δημοσιευμένη στην περίφημη Εφημερίδα των Κυριών της Καλλιρόης Παρρέν.
Έντονη γεύση, ρωμαλέα κρεατικά, δυνατή σάλτσα, χωρίς καθόλου υγρά και μπόλικα μελωμένα κρεμμύδια, για την απαραίτητη υγρασία και γλύκα τους.
Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Είναι ο κυρίαρχος γιορτινός μεζές του μεγαλύτερου μέρους της ορεινής Ελλάδας και προκύπτει από τα χειμωνιάτικα χοιροσφάγια
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Νηστίσιμο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο είναι αυτό το μαγειρευτό με πιάτο με γαρίδες Αμβρακικού και πράσα.
Το κόψιμο, το αργό μαγείρεμα, η κρέμα, το κρασί και η κανέλα κάνουν αυτόν τον βουτυράτο πουρέ γλυκοπατάτας ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για τα γιορτινά κρεατικά.
Αυτή η μικρασιατική κιμαδόπιτα που σερβίρεται με ζωμό κρέατος είναι από τα φαγητά της καρδιάς μας και έρχεται πάντα πρώτη στο τραπέζι μας στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου.
Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή, με τις οδούς Αρχιμήδους και Δημοσθένους να παραμένουν κλειστές.
Ένα πιάτο που αποπνέει ζεστασιά και φροντίδα, ιδανικό για να συνοδεύσει ένα οικογενειακό γεύμα ή να σταθεί μόνο του ως ένα χορταστικό σνακ.
Μεζεδάκι που θα αγαπήσουν μικρά και μεγάλα παιδιά.
Η γέμιση δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Δύο-τρία υλικά όλα κι όλα: φέτα βαρελίσια, τριμμένη, αυγά, μια λιπαρή ουσία και πιπέρι, που δουλεύονται όλα μαζί με το χέρι μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr