Η επική, μελωμένη κατσικομακαρονάδα που φτιάχνουν και μας ξεμυαλίζουν στο εστιατόριο Άκρα.
Η επική, μελωμένη κατσικομακαρονάδα που φτιάχνουν και μας ξεμυαλίζουν στο εστιατόριο Άκρα.
Ένα φαγάκι-έκπληξη, η μανιάτικη «τσουχτή», με μακαρόνια και αυγά μάτια.
Κλασικό γλυκό, αλλά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αφού την τυπική επικάλυψη από φρούτα του δάσους παίρνει εδώ ένα ζελέ από καρπούζι, με χαριτωμένη ιδέα τις σταγόνες σοκολάτας που θα μοιάζουν με τα κουκούτσια του.
Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 10:00 π.μ. κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηλιούπολης (Πλατεία Φλέμινγκ 2) για την άδικη απόλυση καρκινοπαθούς από την επιχείρηση The Mart του ομίλου Σκλαβενίτη – την παράσταση διαμαρτυρίας στηρίζει και η ΣΕΑΑΝ
Το πιο δροσερό, «μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι. Με συνταγή του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Μια πικάντικη γραβιέρα είναι η καλύτερη επιλογή για αυτά τα πασπαλισμένα με σουσάμι τυροψωμάκια, που είναι τέλεια για κολατσιό.
Η ζύμη κουρού είναι βουτυρένια, θρυπτή σαν μπισκότο και ζυμώνεται εύκολα με το χέρι.
Έτοιμη σε 20 λεπτά και από τα χεράκια σας. Με αγοραστή ζύμη και ασυνήθιστους συνδυασμούς, η πίτσα αυτή θα σας εντυπωσιάσει.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στη ντοματένια σάλτσα να ποτίσουν νοστιμιά και έχουμε ένα καλοκαιρινό φαγάκι σχεδόν με το τίποτα.
Η ιδιαιτερότητά αυτή της τυροκαυτερής είναι ότι χρησιμοποιεί κεφίρ, που προσθέτει δροσιά και κοντράρει την καυτερή αίσθηση από το μπούκοβο.
Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκαλύπτει τα μυστικά του χουνκιάρ μπεγεντί, της θρυλικής συνταγής της πολίτικης κουζίνας που στα τούρκικα σημαίνει πάνω κάτω «άρεσε στον σουλτάνο».
Μια θεσπέσια μακαρονάδα με τόνο, σκόρδο, κάππαρη και παρμεζάνα, που γίνεται στο άψε σβήσε.
Για τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες
Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό, μια αλλιώτικη και γευστική συνταγή.
Είναι η ιταλική συνταγή alla Nerano, αλλά με ένα μικρό twist: αντί για προβολόνε έχει κασέρι και κρέμα γάλακτος.
Η γλύκα του κρεμμυδιού κυριαρχεί στη διάσημη πίτα της Μυκόνου.
H κλασική πίτσα μαργαρίτα είναι η πιο απλή σπιτική πίτσα που μπορούμε να φτιάξουμε.
Αν θεωρείτε την μαρουλοσαλάτα βαρετή, δοκιμάστε αυτήν εδώ, με σπυρωτή φάβα από μπιζέλια, ξερό ανθότυρο και άφθονα μυρωδικά και θα αλλάξετε γνώμη.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr































