Tag: του

Ετοιμάστε πρώτοι το κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι (χωρίς αλεύρι), που έχει μείνει στην ιστορία ως το κορυφαίο κέικ αμυγδάλου.

Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.

Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) παρουσιάζει τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου του 2024, αναδεικνύοντας τις σημαντικές επιτυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν.

Όταν ο Μοναχός Επιφάνιος έγραφε για τις Πρωτοχρονιές των αναμνήσεών του στη Μακεδονία, είχε μοιραστεί με τον Γαστρονόμο και ετούτη εδώ την ξεχωριστή συνταγή για αλμυρή βασιλόπιτα με κρέας, πράσα και ξηρούς καρπούς.

Πλημμυρισμένη με αρώματα, η βασιλόπιτα της Σμύρνης είναι ένα σπάνιο, ασυνήθιστο γλυκό σαν μεγάλο θρυπτό μπισκότο, αρωματισμένο με εσπεριδοειδή, βανίλια και μπαχαρικά!

Μυρωδάτο, βουτυράτο, πλούσιο, το ιτς πιλάφ, με συκωτάκια, κουκουνάρι και σταφίδες μουλιασμένες σε μπράντι, είναι μια πολύ ωραία πινελιά στο γιορτινό τραπέζι .

Γεύση παλιάς Αθήνας έχει αυτή η γαλόπιτα, μια γιορτινή τάρτα με γαλοπούλα και μανιτάρια, εμπνευσμένη από συνταγή δημοσιευμένη στην περίφημη Εφημερίδα των Κυριών της Καλλιρόης Παρρέν.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», και τον Δήμο Ηλιούπολης πραγματοποίησε μια ακόμα μεγάλη δράση δεντροφύτευσης στον Υμηττό.