Ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συνυπάρχουν σε αυτό το εμβληματικό πιάτο της Ρώμης, την πικάντικη αραμπιάτα.
Ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συνυπάρχουν σε αυτό το εμβληματικό πιάτο της Ρώμης, την πικάντικη αραμπιάτα.
Αυτή η συνταγή θυμίζει στη Δωροθέα Μερκούρη τα καλοκαίρια της στη Νικοτέρα.
Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.
Φύλλα, κρέμα τυριού και φυστίκια δημιουργούν την τέλεια συμμαχία.
Το κατεξοχήν γιορτινό και επίσημο κέρασμα της Κωνσταντινούπολης, κάτι ανάμεσα σε σιροπιαστό γλυκό και μπισκότο.
Αρμένικος μεζές με ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών και ακόμη πιο ασυνήθιστη εκτέλεση.
H ισπανική παέγια είναι αξεπέραστη. Ετοιμάζουμε την εκδοχή με κοτόπουλο και θαλασσινά σύμφωνα με τις οδηγίες του μετρ του είδους Δημήτρη Κοντόπουλου.
Τα ορεκιέτε είναι μικρόσχημα ιταλικά ζυμαρικά και μοιάζουν με αυτάκια (orecchiette σημαίνει «αυτάκια» στα ιταλικά).
Μια απλή, μα νόστιμη πίτα με έτοιμα φύλλα κουρού και γέμιση από ανάμεικτο κιμά είναι αυτή η γαλλοκαναδική κιμαδόπιτα, ιδανική τόσο για το καθημερινό, όσο και για το κυριακάτικο τραπέζι.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.
Ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια. Τολμήστε και τον ανανά γιατί τους πάει πολύ!
Ιταλικής καταγωγής συνταγή, κάτι ανάμεσα σε ομελέτα φούρνου και ψευτοσουφλέ. Ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα!
Μια συνταγή από τη Βρετάνη για αυθεντικές γαλέτες με αλεύρι φαγόπυρου. Βγαίνουν λεπτές και τις γεμίζουμε με ένα τηγανητό αυγό, τυρί και αλλαντικό.
Χατσαπούρι, μια παραδοσιακή Γεωργιανή συνταγή που θυμίζει κασερόψωμο, με αφράτη, τραγανή και χρυσαφένια ζύμη, ότι πρέπει και για πρωινό.
Βιεννέζικη, βελούδινη και πεντανόστιμη πατατόσουπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Masala σημαίνει μπαχαρικά στα ινδικά. Κι αυτό είναι το χαρακτηριστικά αρωματικού ροφήματος με μαύρο τσάι και γάλα.
Ετοιμάστε πρώτοι το κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι (χωρίς αλεύρι), που έχει μείνει στην ιστορία ως το κορυφαίο κέικ αμυγδάλου.
Φτιάχνουμε τη vegan εκδοχή των αγαπημένων ρολών κανέλας ή αλλιώς cinnamon rolls και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο γλυκό χωρίς ζωικά λιπαρά.
Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.
Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr