Tag: γαστρονόμος

Η ιδιαιτερότητα αυτής της θαυμάσιας μηλόπιτας έγκειται στην τριφτή ζύμη και η νοστιμιά της στα μήλα που μαζεύουν από τα δέντρα του μοναστηριού.

Αγαπημένο μικρασιατικό φαγητό που ταιριάζει στο Κυριακάτικο τραπέζι, αν όμως κάνετε μια γιορτή με μπουφέ μπορείτε να το σερβίρετε και σε μικρά πιατάκια, όπως εμείς!

Ψάχνετε ιδέες για εύκολα και φινετσάτα ορεκτικά; Δοκιμάσε οπωσδήποτε αυτά τα ισορροπημένα μοσχαρίσια ρολάκια με προσούτο και ροδάκινο.

Ένα πλούσιο κάρι με μπόλικο καρδάμωμο (κακουλέ) δίνει έντονη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πίκλες λαχανικών.

Στο πι και φι είναι έτοιμο το κουσκούς με λαχανικά και φέτα. Αν θέλουμε, διατηρούμε στο ψυγείο, σε βαζάκια, για να έχουμε γεύμα ανά πάσα στιγμή.

Το φούστορον είναι ένα ιδιαίτερα απλό φαγητό, στην ουσία αυγά τηγανισμένα σε καλό βούτυρο, σπασμένα μέσα στο τηγάνι, να ξεχωρίζει ο κρόκος από το ασπράδι.

Το μυστικό σε αυτό το λαχταριστό τοστ είναι το καπνιστό τυρί μετσοβόνε που λιώνει απολαυστικά, αλλά και το κρεμμύδι που καραμελώνουμε στο τηγάνι με ζάχαρη και ξίδι.

Μια δροσερή γαλλική σαλάτα με πράσινα λαχανικά και ροζέ σταφύλια, ελαφριά, αρωματική και ιδανική για συνοδευτικό ή ως ελαφρύ γεύμα.

Έκαναν πολλά γλυκά του κουταλιού στη Σμύρνη. Όπως αυτό το πεντανόστιμο γλυκό σταφύλι, το οποίο σέρβιραν σε ειδικό στρογγυλό σκεύος με κρεμασμένα κουταλάκια γύρω γύρω.

Σαλάτα-γεύμα η κλασική αμερικάνικη Cobb. Παρά τις μικροπαραλλαγές, τα βασικά υλικά της παραμένουν σταθερά: το ψητό στήθος κοτόπουλου, τα βραστά αυγά, το τραγανό μπέικον, το μπλε τυρί και οι ντομάτες.