Αυτές τις αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι νόστιμες και γίνονται σε λιγότερο από μία ώρα.
Αυτές τις αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι νόστιμες και γίνονται σε λιγότερο από μία ώρα.
Ξεφεύγουμε από τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά και φτιάχνουμε ένα πιάτο φίνο και ιδιαίτερο που συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι με κουρκουμά, κουκουνάρι και δυόσμο.
Τα νιώτικα καλασούνια είναι μπουρεκάκια γεμιστά με φρέσκο τυρί, απίθανα αρωματικά αφού το ζυμάρι τους δεν περιέχει νερό αλλά χυμό πορτοκαλιού
Οι χοντρές φέτες του κουνουπιδιού όταν ψηθούν αποκτούν τραγανή κρούστα, χωρίς να χάνουν την ψίχα τους στο ψήσιμο, για χορταστικές μπουκιές.
Ένα υπέροχο γιουβέτσι με κριθαράκι και γαρίδες, νόστιμο, ελαφρύ και μελωμένο, αλλά σπυρωτό και με ωραία υφή.
Η φριτάτα έχει όλη τη γεύση και την υφή της ομελέτας φούρνου χωρίς να περιέχει ίχνος αυγού!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.
Σκουρόχρωμη ταραμοσαλάτα που παίρνει το χρώμα της από το μελάνι σουπιάς.
Την εβδομάδα της Τυρινής έχουν την τιμητική τους τα τυριά και τα μακαρόνια.
Γαλατόπιτα σπέσιαλ που βάζει κάτω βάσκικα τσιζκέικ και φλαν παριζιέν!
Μεζές που εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν το λαδοτύρι σαγανάκι με γλυκοπικάντικη σάλτσα από ξερά σύκα, κρασί και πιπέρι.
Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο μπέργκερ χωρίς το αναμενόμενο μπιφτέκι αλλά με μπριζολάκια και αγγουράκια τουρσί που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.
Η αυθεντική πίτσα ρομάνα στην «λευκή» εκδοχή της με πατάτες, δεντρολίβανο και μπόλικο ελαιόλαδο.
Σουπιές με ρύζι, ένα νόστιμο και λαχταριστό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.
Το αγαπημένο γλυκό της νηστείας, ο χαλβάς, σε μια εντυπωσιακή τούρτα!
Τα κυπριακά ντολμαδάκια έχουν κιμά, λεμόνι και ντομάτα, και ψήνονται στον φούρνο.
Μυρωδάτη αυτή η πικάντικη τηγανιά με σπιρτάδα από τη μπίρα και πλούσια νοστιμιά από τον συνδυασμό κοτόπουλου με χωριάτικο λουκάνικο.
Η αρτύσιμη εκδοχή των κλασικών λουκουμάδων, από τον Έβρο. Αν νηστεύετε η δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γάλα, αντικαταστήστε το με νερό.
Το μπούτι της γίδας μπαίνει για δυο ώρες στον φούρνο, τυλιγμένο σε λαδόκολλα με ντοματάκια, κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι και βούτυρο και βγαίνει ένα φαγητό σπέσιαλ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr