Το πιο διαδεδομένο κέρασμα σε όλη την Ελλάδα και το πιο απλό, με δύο υλικά όλα κι όλα: κουβερτούρα και αμύγδαλα.
Το πιο διαδεδομένο κέρασμα σε όλη την Ελλάδα και το πιο απλό, με δύο υλικά όλα κι όλα: κουβερτούρα και αμύγδαλα.
Το καλύτερο πρωινό είναι αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και γιαούρτι.
Στην παραδοσιακή μορφή της κρεατόπιτας αυτής βάζουμε το αρνί ωμό και με τα κόκαλα, κι έπειτα ψήνουμε στον φούρνο.
Eμπνευσμένο από το πασχαλινό αργεντίνικο γλυκό rosca de Pascua, αυτό το μπριός συνοδεύεται από κρέμα πατισερί.
Μυρωδάτη και φίνα τούτη η μαγειρίτσα, με μπόλικα κρεμμυδάκια και άφθονο άνηθο, χωρίς μαρούλι.
Το αφράτο τσουρέκι σοκολάτας είναι το ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας όλο γλύκα τις γιορτινές μέρες αλλά και όχι μόνο!
Δοκιμάστε αυτόν τον ιδιαίτερο, νηστίσιμο μουσακά με την αρωματική γέμιση ντομάτας, μυρωδικών και καρυδόψιχας. Τον τόνο δίνει 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.
Το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό είναι το σάμαλι. Ζουμερό, μυρωδάτο και απολαυστικό!
Αυτές οι μπαλίτσες ενέργειας φτιάχνονται εύκολα με βρώμη, χουρμάδες και ταχίνι, μεταφέρονται ακόμη πιο εύκολα και είναι πολύ ωραίο σνακ.
Βαρεθήκατε τα τυπικά cookies με κομματάκια σοκολάτας; Αυτή η συνταγή θα τους δώσει τη θαυμάσια γεύση και το άρωμα των παραδοσιακών μουστοκούλουρων σε ένα «πάντρεμα»-έκπληξη!
Μια παλιά συνταγή της γιαγιάς της για μύδια ντολμά μας έφτιαξε η Ρέα Μπούρτζη.
Ασυνήθιστο, απίθανα νόστιμο μέσα στην απλότητά του, ένα πιάτο-έκπληξη από τη Βόρεια Εύβοια.
Εκτός από νόστιμα και αρωματικά, αυτά τα κουλουράκια μανταρινιού είναι και νηστίσιμα!
Το φετινό μας πασχαλινό τσουρέκι είναι μυρωδάτο, μαστιχωτό και αφράτο και έχει γιαούρτι, σταφίδες και καρύδια για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
Η φάβα όταν συνδυάζεται με την σαλτσάτη κάπαρη, μεταμορφώνεται σε ένα εξαιρετικό συνοδευτικό ή μεζέ.
Τι καλύτερο από ένα φρεσκοψημένο, αχνιστό καρβέλι; Φτιάχνουμε σπιτικό ψωμί με αγιορείτικη συνταγή του Μοναχού Επιφάνιου.
O χιουροπασπαλάς είναι το χαρακτηριστικό πιάτο των Μανιατών και το μαγείρευαν την περίοδο των χοιροσφαγίων, τον Δεκέμβριο.
Μια κλασική σπανακόπιτα με τα όλα της: τα μυρωδικά, τη φέτα, τον τραχανά που θα ρουφήξει τα νόστιμα ζουμιά στο ψήσιμο, και το ωραίο, τραγανό, χωριάτικο φύλλο της.
Πρωτότυπα ντολμαδάκια στον φούρνο με ανοιξιάτικα τυριά, ένας λαχταριστός μεζές για την παρέα, για τα τραπέζια μας, για να συνοδεύουμε το κρασί ή το απόσταγμα της αρεσκείας μας.
Τα τσιγαριαστά μάραθα είναι ένα υπέροχο, πιο ασυνήθιστο αλλά απίθανο, λαδερό, μεζές και φαΐ, που αξίζει να δοκιμάσετε.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr