Μια λίγο διαφορετική ιδέα για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.
Μια λίγο διαφορετική ιδέα για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.
Παραδοσιακή συνταγή για κυνήγι από το Μπουραζάνι, με μαριναριμένο και σιγοψημένο ζαρκάδι που συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη και πολύ γευστική καρυδάτη σάλτσα.
Τα τελί πισία είναι ένα ζυμαρένιο κέρασμα σχετικά γρήγορο που απαιτεί ωστόσο, μαστόρικη τεχνική με μπελαλίδικα και διαρκή ανοίγματα και στριψίματα.
Σε 15 λεπτά είναι έτοιμη αυτή η εξαιρετική μαρμελάδα μήλο με μπράντι!
Αυτή η εύκολη κρεμμυδόπιτα είναι στην ουσία ένα είδος ζυμαρόπιτας με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι. Τη σερβίρουμε ως πρωινό, ως κολατσιό, ή ως ορεκτικό.
Η κλασική σμυρναίικη συνταγή για τα αγαπημένα, μικρών και μεγάλων, γιουβαρλάκια.
Ένα σπανακόρυζο κάπως διαφορετικό από το παραδοσιακό που έχουμε συνηθίσει αλλά σίγουρα θα το λατρέψετε.
Μια αρωματική και πλούσια κοτόσουπα -το ρύζι τη νοστιμίζει και τη χυλώνει ιδανικά-, ό,τι πρέπει για τις μέρες που δε νιώθουμε και τόσο καλά και ψάχνουμε θαλπωρή και ζεστασιά.
Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.
Μην τη πιείτε, μαγειρέψτε τη! Ένα εύκολο φαγάκι του τηγανιού που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, και νοστιμίζει με ένα κουτάκι μπίρα.
Το εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας, είναι κάτι ανάμεσα σε βραστό και μαγειρευτό.
Οι διαφορετικές υφές των υλικών είναι είναι σκέτη απόλαυση σ’ αυτή τη θερμαντική, πλούσια σούπα με λαχανικά, μανιτάρια και ξινό τραχανά, που είναι γεμάτη γεύση.
Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα με χειροποίητο σιρόπι να την περιχύνει, ένα γλυκό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Σε αυτό το εντυπωσιακό καρέ, όλη τη δουλειά την κάνει ο κρεοπώλης και ο φούρνος μας
Γεύση πυκνή, ρωμαλέα, τρανή και βουνίσια έχουν αυτοί οι ξεχωριστοί λαχανοντολμάδες με κιμά προβατίνας.
Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.
Τούτη η μακαρονοσαλάτα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και ένα από τα πιο γευστικά σαλατοφαγητά για τις χειμωνιάτικες καθημερινές.
Ένα πιάτο με πλούσιο χρώμα, άρωμα και γεύση. Δοκιμάστε το αυτό το κατσίκι που ψήνεται με θυμάρι και καρότα στη γάστρα
Μια πανσέτα που κάνει «κρατς», ιδανική για γιορτινά τραπέζια. Έχει για παρέα μια σάλτσα από σκοπελίτικα ξερά δαμάσκηνα που πραγματικά την απογειώνει.
Η φρανζιπάν, η αφράτη ψημένη αμυγδαλένια κρέμα, δένει πολύ όμορφα με τη σοκολάτα και το πορτοκάλι σ’ αυτό το θαυμάσιο γλυκό, που είναι μια πορτοκαλόπιτα σε μορφή τάρτας.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr