Μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού τιραμισού, με κόκκινα φρούτα ελαφρύ.
Μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού τιραμισού, με κόκκινα φρούτα ελαφρύ.
Είναι καλύτερη η Κυριακή με έναν κόκορα με χυλοπίτες στο τραπέζι, με τη ντοματένια σάλτσα του, λίγη τριμμένη μυζήθρα – μια παραπάνω φροντίδα που την αξίζει η ημέρα.
Ένα ανοιξιάτικο πιάτο είναι αυτό το κατσικάκι, που φτιάχνουν στο Ηράκλειο με άγρια χόρτα της εποχής, αλλά και με αγκινάρες αυγολέμονο.
Για πρωινό ή κολατσιό, για το σχολείο, το γραφείο ή το πικνίκ...
Ξεμείνατε από μαρμελάδα; Κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα φράουλα ετοιμάζεται στο πι και φι, το φρούτο μένει με όλο το άρωμα και τη γεύση του και άμα θέλουμε της προσθέτουμε διάφορα αρωματικά
Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική: δίνει στο κοτόπουλο τον ρόλο της ζύμης πίτσας και πάνω του στρώνει τα άλλα υλικά!
Πώς φτιάχνουν τα ντολμαδάκια στην Κύπρο; Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς δίνει τη συνταγή για τα υπέροχα κουπέπια τους, όπως τα λένε εκεί, και είναι το κάτι άλλο.
Την έφτιαχναν με παστές σαρδέλες, κολιό ή αντζούγιες.
Τα αποξηραμένα σύκα, σε αυτό το ντιπ, προσφέρουν μια γλυκιά αντίθεση στις ελιές. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.
Τα παιδιά θα τα λατρέψουν, οι μεγάλοι θα βγάλουν από το ψυγείο μια μπίρα.
Εμπνευσμένη από το τρέντ του διαδικτύου για γεύμα της στιγμής
Σερβίρουμε ως μεζεδάκι ή σε συνδυασμό με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Ντολμάς γιαλαντζί, συνταγή εμβληματική, ανοιξιάτικη, με αμπελόφυλλα, ρύζι και άφθονα μυρωδικά. Σε ταξιδεύει κατευθείαν στην Πόλη.
«Σαλάτα εσύ σούπερ σταρ!». Και αν δεν είναι η ντοματοσαλάτα η σούπερ σταρ των σαλατών, τότε ποιά;
Βανίλια και σοκολάτα σε ένα σιροπιαστό κέικ από τα παλιά που δύσκολα του λες όχι.
Ένα πλούσιο, υγρό κέικ σοκολάτας που έκανε θραύση τις δεκαετίες από το ’50 μέχρι το ’70.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr