Tag: Γαστρονόμος

«Γεμιστά» ή «παραγεμιστά» λένε στην Ανάφη τα σκαλτσούνια τους, που παραδοσιακά γίνονται τηγανητά, αν και πλέον κάποιοι τα ψήνουν στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφριά.

Δροσερή σαλάτα με ανάμεικτα αγγούρια που ο σεφ συνδυάζει για τις διαφορετικές τους υφές και γεύσεις, δίνοντας στο ταπεινό αγγούρι ρόλο πρωταγωνιστικό και στη σαλάτα δροσιά απολαυστική.

Στο σπίτι της κ. Φραντζέσκας Χανιώτη ακόμα ζει και βασιλεύει η νοστιμιά της παλιάς Μυκόνου. Στην κουζίνα της μας μαγείρεψε τα πιο τρυφερά κολοκυθάκια με κατσίκι στην κατσαρόλα.

Ταξιδέψαμε στη Φολέγανδρο και τρυπώσαμε στην κουζίνα της κ. Ρηνιώς Δεκαβάλλα, της Χωραΐτισσας που φτιάχνει τα καλύτερα ματσάτα (χειροποίητες νεροχυλοπίτες) μαζί με ζουμερό κόκορα σε κόκκινη σάλτσα.